2017-11-11 14:06:10• hírek • Bede Emőke

Igazi kölcseysekké avatták az ötödikeseket

Az előző évek hagyományát követve, idén is megszervezték a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban a Picuravatót, mely során az ötödikes osztályt mókás formában vezették be a gimnáziumi életbe.
 

Idén a nyolcadik osztály szervezett beavató ünnepséget az ötödikeseknek, azonban megmérettetésük nem a délutáni programon kezdődött. Egész nap zajlottak a programok, a nap főszereplőinek már hat különböző állomáson kellett rátermettségüket bizonyítaniuk.
 

Az egész napos szórakozást az esti műsor tette teljessé. Az est során az ötödikesek hat csapatot alkottak, majd csapatonként egy egyéni produkciót adtak elő. Az előadásokat nem csak a zsűri követte figyelemmel, hanem a sok szülő és nagyszülő is, akik szinte alig fértek be a Kölcsey dísztermébe.
 

Az első színpadra lépő csapat a Ízirájderek volt, így Orosz Ábel, Francia Tamás, Bánhegyesi Balázs, Koromoszley Osszián és Ilk Dominik produkciója nyitotta a sort. Őket követte a Sugarak, melynek tagjai Maier Anna, Varga Viktória, Varga Bernadett, Katona Jázmin és Sipos Rhodé. A lánycsapat után következett egy fiúbanda, az Edda: Nagy Máté, Fazakas Balázs, Szabó Krisztián, Jakab Gergő és Bücs Márk. Őket követték Az év dolgozói: Polacsek Ábel, Ungvári Ábel, Krisztián Eszter, Király Tamás és Zolcsák Kristóf. A munkáskedvű csapat után Pamkutyáék álltak színpadra: Burdea Bálint, Rózsa Dávid, Stan Máté, Nyegre Gergő és Fogarassy Márk. Végül, de nem utolsósorban a Shake it up csapata mutatta be produkcióját: Matuz Anna, Tüzes Blanka, Tasi Réka, Grosz Vivien és Balogh Anett. Az ötödikes kisdiákok produkciói között tartott szünetekben a hatodik, hetedik és az estet szervező nyolcadik osztály is színpadra lépett. Ezek az osztályok szórakoztató zenés számokat adtak elő, mely által a gimis élet viszontagságaiba avatták be a legkisebbeket.
 

A zsűri rövid kupaktanács után kihirdette az eredményeket. Az ítészek döntését Pataki Enikő igazgatónő tolmácsolta a gyerekeknek. Minden csapat nagy erőfeszítéssel készült a mai estére, és ez meg is hozta az eredményt. Az est végén nem helyezéseket nyertek a csapatok, hanem címeket. Legviccesebb csapattá Az év dolgozóit nyilvánították, a legbátrabb pedig az Edda volt. A legmenőbb csapatnak járó címet az Ízirájderek mondhatták magukénak, Pamkutyáék pedig a legkreatívabbak. A leglátványosabb produkciót a Shake it up készítette, a Sugarak pedig elnyerte a legszínesebb csapatnak járó oklevelet.
 

Az eredmények kihirdetése után az igazgatónő a zsűri és az egybegyűltek nevében gratulált az immár beavatott gimnáziumosoknak. Emellett bátorságra és kitartásra buzdította őket, hiszen eleinte ijesztőnek hathat az ötödik osztály, de ahogyan az est során is bizonyították rátermettségüket, úgy a gimis élet sem foghat ki rajtuk. A Picuravató végén az ötödikesek öröménél csak szüleik büszkesége volt nagyobb, kik csillogó szemekkel követték csemetéik minden mozdulatát a színpadon.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: